Упатство за користење (политика на купување)

1. ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ ПРОИЗВОД

Во полето ТАБЕЛА НА ГОЛЕМИНИ можете да направите проверка на обемот и должината на вашето стапало.

2. ПОСТАВЕТЕ ГО ИЗБРАНИОТ ПРОИЗВОД ВО КОШНИЧКА

Одберете ја вашата големина, изберете ја количината која сакате да ја купите и поставете го производот во кошничка.

Производите поставени во корпата може да бидат отстранети во секој момент пред продолжувањето кон наплатата, а истата може да биде и дополнета.

Поставувањето на производите во кошничка НЕ значи нивна трајна резервација. Пред да биде извршена наплатата посетителот/корисникот мора да ги внесе потребните лични податоци, за утврдување на идентитет, контакт податоци, за понатамошно процесирање на нарачката, како и адресата за достава. ВАЖНО: Доколку адресата на уплатувачот се разликува со адресата на достава Ве молиме наведете во коментар. Во коментар се наведуваат и дополнителни информации важни за доставата.

3. ПОПОЛНЕТЕ ГО ФОРМУЛАРОТ И ЗАВРШЕТЕ ЈА НАРАЧКАТА

Пополнете ги сите полиња .

Пред да биде извршена наплатата посетителот/корисникот мора да ги внесе потребните лични податоци, за утврдување на идентитет, контакт податоци, за понатамошно процесирање на нарачката, како и адресата за достава. ВАЖНО: Доколку адресата на уплатувачот се разликува со адресата на достава Ве молиме наведете во коментар. Во коментар се наведуваат и дополнителни информации важни за доставата

4. ПРОДОЛЖЕТЕ КОН ПЛАЌАЊЕ

Изберете дали плаќањето ќе го извршите со картичка или при достава. 
Плаќање со картичка (нарачката се процесира веднаш и пристигнува за 2-5 работни дена). Доколку се избере овој начин веб-страницата го пренасочува корисникот/посетителот на линк од банката соработник преку кој се врши плаќањето со внесување на потребните информации во соодветниот формулар.НАПОМЕНА: Компанијата нема информации во врска со платежната картичка која се користи, тие информации се спроведуваат исклучиво од страна на банката. При внесување на деталите за платежната картичка, чувствителните информации се пренесуваат преку јавна мрежа во заштитена (шифрирана) форма со користење на SSL протокол, најнапредната криптографска технологија. За целосната безбедност на податоците при онлине купување гарантираат CASYS, cpay.com.mk и АД Комерцијална Банка, така што целиот процес на исплата се врши на местото на банката. Во ниту еден момент кредитна картичка податоци не се достапни на нашиот систем. По завршениот процес компанијата се здобива единствено со информација дали плаќањето поминало успешно или не.

Плаќање при превземање( нарачката се процесира веднаш и пристигнува за 2-5 работни дена).  Оваа опција ви овозможува нарачката да ја платите директно кај доставувачот при превземање на пратката.

Нарачките направени во ден каде следниот следниот е неработен, се обработуваат следниот работен ден.

5. ДОСТАВА

Доставата во Северна Македонија е бесплатна.

Рекламации на производи купени online

Ве молиме производот и неговата исправност да биде проверена при доставување на пратката  и доколку на него бидат забележани видливи оштетувања (нагмечување, искинати делови и/или останати физички недостатоци) да нѐ контактирате веднаш и без одложување на grafiti@t.mk 

Ве молиме пораката да ги содржи следните податоци:

  • Број на нарачката
  • Име и презиме на лицето кое ја направило нарачката
  • Име и презиме на лицето кое нѐ контактира (доколку се разликува)
  • Број на нарачка
  • Фотографии и/или видео материјал/и кои ги докажуваат недостатоците на производот
  • Соодветно објаснување

По приемот на електронската порака, ќе биде процесирана за не подолго од 3 работни дена и ќе биде одговорено на истата. Исходот од барањето и понатамошните чекори ќе бидат во корелација со стручно и одговорно лице од компанијата.

ПОВРАТ НА СРЕДСТВА ONLINE КУПУВАЊЕ

Доколку со одговорното лице биде договорено враќање на средства, наместо замена на производ, средствата се рефундираат на истата сметка од каде биле уплатени.

Рефундацијата од страна на компанијата се врши најдоцна 3 работни дена по одобрувањето на рефундацијата, додека понатамошното време на чекање е дефинирано од самите банкарски и меѓубанкарски преноси на средства.

Табела на величини

Модел LEONA/AVA

EUR UK US ДОЛЖИНА (cm) ДОЛЖИНА (inch)
36
3
6
23.8
9.37
37
4
7
24.5
9.65
38
5
8
25.2
9.21
39
6
9
26.0
10.24
40
7
10
26.6
10.47
41
8
11
27.4
10.79

Модел QUEEN/KLOE/GIA/ MARY JANE/BERTA

EUR UK US ДОЛЖИНА (cm) ДОЛЖИНА (inch)
36
3
6
23.9
9.41
37
4
7
24.5
9.65
38
5
8
25.2
9.92
39
6
9
26.0
10.24
40
7
10
26.7
10.51
41
8
11
27.4
10.79

Модел IV/SABINA

EUR UK US ДОЛЖИНА (cm) ДОЛЖИНА (inch)
36
3
6
24.0
9.41
37
4
7
24.5
9.65
38
5
8
25.1
9.84
39
6
9
26.0
10.16
40
7
10
26.5
10.51
41
8
11
27.0
10.63

Модели DEA/CARMEN/ ELENDI/GINA/GABRIELLA

EUR UK US ДОЛЖИНА (cm) ДОЛЖИНА (inch)
36
3
6
23.9
9.41
37
4
7
24.5
9.65
38
5
8
25.2
9.92
39
6
9
25.90
10.20
40
7
10
26.6
10.47
41
8
11
27.2
10.71

Модел HANA /INGRID/ROBERTA/GIADA

EUR UK US ДОЛЖИНА (cm) ДОЛЖИНА (inch)
36
3
6
23.9
9.41
37
4
7
24.5
9.65
38
5
8
25.2
9.92
39
6
9
25.8
10.16
40
7
10
26.6
10.47
41
8
11
27.2
10.71

Модел CAROL/ NICOLE/ISABEL/BEATRIS

EUR UK US ДОЛЖИНА (cm) ДОЛЖИНА (inch)
36
3
6
25.0
9.84
37
4
7
25.7
10.12
38
5
8
26.3
10.35
39
6
9
27.0
10.63
40
7
10
27.6
10.87
41
8
11
28.2
11.10